umetnost kuvanja

Dobrodošli na moj blog...

31.05.2006.

Ostala hladna predjela

Ostala hladna predjela

.......... Punjena jaja s dimlenim lososom i kavijarom.-za .- 4.- osobe--------
Sastojci : 6.- kom.- jaja, 20.- gr.- pire paradajza, 20.- gr.- maslaca, 2.- gr.- belog luka u prahu , 2.- gr.- crnog luka u prahu , 50.- gr.-majoneza, 50.- gr.- zelenih i crvenih svežih paprika seckanih, 20.- gr.- seckanog peršuna, 250.- gr.- dimljenog lososa, 40.- gr.- kavijara.
Način pripremanja . : kuvana jaja oljušti , preseći na pola izvaditi žumanca. Polovinu izmešati sa paradajz pireommekanim maslacem , i malo crnog i belog luka u prahu. Drugu polovinu izmešati sa majonezom i začiniti sečenim paprikama i sečenim prešunovim listom. Kremom od žumanceta napuniti polovice belanceta i staviti ovako ukrašena na
St.- 80.
Servirani tanjir .uz to servirati režnjeve lososa i kavijar, kao i luk.ukrasiti maslacem i služiti uz tost.
......... Hladno teleće pečenje s punjenim paradajzom .- za .- 4.- osobe........
Sastojci : 800.- gr.- telećeg rolovanog mesa, 1.- kom.- limunov sok, 3.-gr.- sol, 2.- gr.- bibera, 2.- beli luk u prahu, 1.- gr.- majčine dušice 25.- gr.- margarina , 400.- gr.-svežeg paradajza, 320.- gr.- konzerviranih špargli ali samo vrškova špargli.
Način pripremanja : teleće meso preliti sokom od pola limuna, posoliti pobiberiti . Posuti crnim i belim lukom u prahu i dobro utrljati majčinu dušicu ,. Staviti u plastičnu vrećicu da se začini spoje sa telećim mesom. U pleh stviti rolovano meso i preliti sa ugrijanim margarinom, pa staviti u pećnicuda se peče. Peći meso na temperaturi od 200.- stepeni oko sat ipo. Saparadajza seći deo kod peteljki , tako dase dobije pokolopac. Izvaditi semenke i ostalu sadržinu,.paradajz posoliti pobiberitti. Hladno pečenje iseći na tanke režnjeve., i po potrebi ukrasiti . Oceđene vrške špargli staviti u paradajz i poškropiti limunom. Paradajz poslužiti pored pečenja.
............ Ćureće grudi sa kaliforniskom salatom .- -. Za .- 4.- osobe---------
Sastojci : 1.- kg.- ćurećih grudi, 8.- gr.- soli, 2.- gr.- bibera, 2.- gr.- žalfije, 40.- gr.- maslaca, ½.- dcl.- ulja, 300.- gr.- kuvanog karfiola, 200.- gr.- boranje kuvane, 300.- gr.- narandže, 220.-gr.- ananasa, 60.- gr.- listova zelene salate, 100.- gr.- majoneza, 60.- gr.- trešanja.
Način pripremanja: meso posoliti , pobiberiti , i istrljati žalfijom. Zapeći na maslacu i ulju da porumeni . Peći na 200.- stepeni u pećnici oko sat vremena. Kuvani karfiol staviti u činiju , dodati kuvanu boraniju i kriške naranđe i anansa. Preliti majonezom hladno ćureće pečenje. Iseći popreko i ređeti na oval-. Ukrasiti trešnjama uz to služiti kalifornisku salatu , tost i maslac.
------------- Hladni srneći but sa valdorf salatom .- za .- osobe-----------
Sastojci . : 1.- kg . Srnećeg buta bez kosti, 8.- gr.- soli, 3.- gr.- bibera, 4.- kom.- zrna kleke, ½.- dcl.-ulja, ½.-kom - limunovog soka. 100.- gr.- jabuka, ½.- dcl .-slatke pavlake, 100.- gr.- mandarina, 50.- gr.- orah jezgro , 70.- gr.- trešanja., 100.- gr.-celera koren .
Način pripremanja: meso posoliti , pobiberiti i utrljati gnječene kleke. U pleh staviti meso preliti vrelim uljem i zapaći. Tako da dobija braon boju. Staviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 200.- stepeni oko sat vremena. Izvadidti da se ohladi i iseći na tanke kolutove. Waldorf salata:
Očišćeni celer iseći na tanke šnite, pa na vrlo tanke štapiće,. Jabuke oljuštiti i iseći na tanke šnite potom na štapiće. Sve to preliti limunovim sokom i posoliti i pobibrriti. Ulupanu pavlaku pomešati sa ostalim sastojcima . Ukrasiti kolutićima mandarina i polovicama orah jezgra i tršnjama. Servirati na pliticu salatu a oko nje složiti narezano meso divljači. Uz ovo hladno jelo se služi sos oxford ili kamberlend.
---------- Hladno goveđe pečenje za .- 4.- osobe.------------
Sastojci : 800.- gr.- goveđi ramstek špikovani, 8.- gr.- soli, 2.- gr.- bibera, 1.- dcl.- ulja, ½.- dcl.-konjaka, 2.- dcl.- belog vina, 2.- dcl.- vode, 150.- gr.- crnog luka, 100.- gr.- šargarepe 5.- gr.- šećera, 40.- gr.- želatina.
Način pripremanja: meso posoliti i pobiberiti .ulje zagrijati u posudu za kuvanje . Dodati meso , zapeći na jačij temperaturi da meso porumeni . Dodati konjak koji se zapali u kutlači , sipati vodu i vino , dalje dinstati. Dodati crni luki šargarepu i dinstati još oko pola sata. Kad je meso mekano i povrće treba ostaviti da se ohladi . U dva dcl.- vode dodati soli i šećer prokuvati i ohladiti , dodati vodi želatin.kd se želatin otopi dodati u sok sa pečenjem i povrćem . Dalje pečenje iseći na lepe režnjeve
St.- 81.
I servirati na tanjir . Preliti sa sokom od pečenja i ostaviti da se stegne ipovrće sipati u tanjire . Poslužuje se kao hladno predjelo ili kaoi glavno jelo.
--------------- Jastog na norveški način.—za .- 4.- osobe --------------
Sastojci : 2.- kom.- repa od jastoga, 10.- gr.- soli, 2.-gr.-bibera, 1.- dcl.- sirćeta, 100.- gr.- crnog luka, 1.- kom.- lovorovog lista, 400.-gr.- mešanog smrznutog povrća 2.- kom.-žuimanaca, 10.- gr.- senfa, 2.- dcl.- ulja,1.- dcl.- slatke pavlake, 4.- kom.- kuvana jaja, 60.- gr.- zelene salate.
Način pripremanja : u dva litra vode dodati soli , sirćeta, bibera i lovorovog listai crni luk. Sve to kuvati oko petnaest minuta. Staviti repove jastoga svežag ili odmrznutog das e kuvaju još oko deset minuta,.repove jastoga odmah izvaditi da s eohlade i tek onda raseći repove uzduž i na polovinu . U istu vodu gde su kuvani repovi jastoga kuvati povrće dok postane mekano , pa ga procediti . Ohlađeno povrće povezati majonezom . Majonez od dva žumanca i predviđenog ulja
Kao i senfa uz stalno mešanje i dolivanje ulja kap po kap napraviti majonez .Pola količine majoneza je za vezivanje povrća koje treba i začiniti . Drugu polovinu dodati u ulupanu pavlaku i to začiniti .Tvrdo kuvana jaja prepoloviti a žumanca protisnuti kroz sitno cedilo, umešati kašiku majoneza . Ovu masu začiniti i puniti polovine jaja. Servirati prepolovljene repove jastoga nas podlogu salate od povrća. Ukrasiti listovima salate a na listove poređati punjena jaja. Drugu polovinu majoneza služiti posebno .
--------------- Sir s trešnjama u konjaku .- z a .- 4.- osobe.-------------
Sastojci ;: 400.- gr.- slatkog kravljeg sira, 200.- gr.- trešanja iz kompota, ½.- dcl.- konjaka,5.- gr.- soli, 2.- dcl.- slatke pavlake .
Način pripremanja: propasirati sir kroz sitno cedilo ili sito . Staviti sir da se prohladi . U posudu spojiti trešnje sa sokom . I dodati konjak , i ohladitiu frižideru. Pasirani sir pomešati sa ulupanom pavlakom koja je posoljena . Na servirani pladanj ilitanjir formirati sir u obliku kocke . Dekorisati sa trešnjama iz konjaka. Služi se kao predjelo .
------------- Kruške sa sirom ’’ Santa marija ’’ – za 4.- osobe-------------
Sastojci . : 600.- gr.- krušaka ’’ santa marija’’ . 200.- gr.- sira gorgonzole 100.- gr.- penasto ulupanog maslaca, 100.- gr.-zelene salate, 1.- dcl.- kisele pavlake, 5.- gr.- mlevene crvene paprike.
Način pripremanja : kruške oljuštiti prepoloviti na dva dela . Izvaditi sadržinu iz bsredine . Sir dobro izmešati dodati maslac pa dobivenom masom napuniti polovice krušaka. Na činiju postavit listove zelene salate , pa na njih punjene kruške. Kruške preliti sa pavlakom , posuti paprikom i nodmah sližiti .
------------- Pržene sardele u savoru- za .- 4.- osobe ------------
Sastojci : 1.- kg.- svežih sardela, 200.- gr.- brašna, 3.- dcl.- ulja, 250.- gr.- sečenog crnog luka, 50.- gr.- sečenog belog luka, 100.- gr.- naribane šargarepe, 1.- dcl.-vinskog sirćeta, ½.- dcl.- vode,20.- gr.- sečenog peršina, 1.- kom.- feferona, 2.-gr.- majčine dušice, 1.- kom.- lovorovog lista, 12.- gr.. Soli.
Način pripremanja: očistiti sardele, uvaljati ih u brašno , popržiti na vrelom ulju .izvaditi ih i staviti na dublju činiju. Na preostalom ulju u posudi propržiti crniluk, beli luk, šargarepu , usuti sirće i vodu , dodati perčšun feferone, majčinu dušicu , i lovorov list. Posoliti i kuvati na jačoj vatri oko deset minuta. Ovim savorom preliti prženu ribu i ostaviti da stoji na hladnom mestu tj. U frižideru do služenja. Služi se kao hladno predjelo i kao samostalno hladno jelo.
St.-82. ......... Škampi i švoja s majonezom --- za .- 4. Osobe
Sastojci ž.: 150.- gr.- maslaca, 1.- kom. Limunovog soka, 100.- gr.- sečenog peršunovog lista, 20.- gr.- šećera, 10.- gr.- soli, 2.- gr.- .- zrna bibera, 2.- kom.- lovoriovog lista, 1.- kg.- filirani list ( morska riba ) , 200.- gr.- očišćeni škampi od ljuske, 4.- kom.- jaja tvrdo kuvanih i oljuštenih, 120.- gr.- majaoneza, 40.- gr.- sardela iz konzerve, 10.- gr.- kapri, 100.- gr.- zelene salate, 100.- gr.- kiseli krastavci sečenin na kolutove, 100.- gr.- cvekle iz konzerve, 40.- gr.- crnih maslinki, 20.- gr.- list celera, 1..- dcl.- belog vina.
Način pripremanja : u šerpu staviti maslac dase otopi . Dodati sok od limuna, pola peršuna, vino , šećer, soli, biber, i lovorov list. Kad ovo provri, dodati filete od lista poklopiti i kuvati oko osam minuta. Skinuti sa vatre itako sa posudom ostaviti dase ohladi,. U staklenu posudu , dodati ostatak limunovog soka, i sečenog peršuna, kuvane škampe, posoliti , izmešati i ostaviti do dalje na hladnom mestu u frižideru . Jaja prepoloviti pa na svaku polovinu staviti majonez komadić sardele i kapre. Na pliticu servirati listove zelene salate. Na svaki list staviti po jednu trećinu fileta morske ribe lista tj.- svoje koja se kuvala i ohladila. U sredinu staviti škampe pa cveklu i krastavce poređati , maslinke i ukrasiti celerovim listomi simetrično poređati pripremljena jaja.
......... Sirov sveži celer s majonezom .... Za .4.- osobe .........
Sastojci : 600.- gr.- korena celera, 5.- gr.- soli, 300.- gr.- majoneza.
Način pripremanja : očišćen i oljušćen celer, naribati na sitnu ribež, preliti posoljenom vodom i ostaviti da odstoji pet minuta. Zatim ga dobro ocediti i pomešati sa majonezom,. Servirati u staklenu činiju, i prekriti preostalim majonezom. Služiti u sastav neke od zakuski.
......... Loptice od sira kamambera .... Za . 4 .-osobe .........
Sastojci : 250.- gr.- sira kamambera, 2.- dcl.- belog vina, 100.- gr.- maslaca razmekšalog, 10.- gr.- samljevenih prženih badema, 200.- gr.- slanih sitnih krekera.
Način pripremanja : očistiti sir od kore, staviti celo parče u staklenu činiju, preliti belim vinom, ostaviti da odstoji oko osam sati , na sobnoj temperaturi, okretati ga povremeno. Po isteku tog vremena , ocediti sir , vino prosuti a sir propasirati na ređem situ. Pomešati sa maslacem i držati u frižideru oko tri sata. Od ove stegnute mase napraviti male loptice, uvaljati ih u samleveni badem. Svaku lopticu postaviti na slani kreker uz blagi pritisak da se loptice prione za kreker.
Služiti odmah.
........ Engleski keksi sa sirom ’’ česterom ’’ – za . 8.- osoba.
Sastojci : masa za kekse : 250.- gr.-brašna , 120.- gr.- oljuštenih insamljevenih badema, 150.- gr.- maslaca, 70.- gr.- gr.- nastruganog kačkavalja, 70.- gr.- nastruganog čestera ili ementalera, 2.- kom.- žumanca razmućena, 5.- gr.- soli, 2.- gr.-aleve paprike.
Nadev : 100.- gr.- maslaca, 40.- gr.- nastruganog parmezana, 40.- gr.- nastruganog čestera, 2.- gr.- soli , 2.- gr.- aleva paprika.
Način pripemanja : prosejati brašno u sud za mešenje, dodati badem , maslac, obe vrste sira, žumanke, soli i alevu papriku, pa zamesiti testo. Izraditi testo na dasci, rastanjiti oklagijom debljine pola santimetra. Četvrtastim kalipom , veličine 4 x 6 cm. Vaditi kekse i poređati ih u podmazan pleh . Staviti u pećnicu zagrijanu na 250.- stepeni . Peći dvadeset minuta, ili dok keksi porumene. Za to vreme napraviti nadev. Penasto umutiti maslac , dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati . Ovim nadevom namazati ohlađene kekse , i staviti dva i dva. Služiti kao mali pikantni zalogaj.
.Zečija pašteta u lisnatom testu.....za .6.- osoba
Sastojci : 1.- kom.- zec, 1.- dcl.- konjaka, 1.-dcl.-mdera, 10.- gr.- soli, 3.- gr.- bibera, 2.- gr.- majčine dušice, 1.- kom,. Lovorov list, 1.- kom.- zečije džigerice isečene na režnjeve, 300.- gr.- svinjske pečenice isečene na režnjeve, 2.- kom.- jajeta, 100.-gr.- gomoljika sečenih na kocke, 100.- gr.-guščije džigerice sečene na režnjeve, 500.- gr.- lisnatog testa.
Način pripremanja : meso zeca odvojiti od kostiju . Meso od leđa i jedan deo mesa od butova, iseči na tanke režnjeve. Staviti u zemljani sud i preliti konjakom i maderom . Posoliti i pobiberiti , dodati majčinu dušicu , lovorov list, i ostaviti da odstoji u ovom marinatu dvanaest sati. Perostalo meso od zeca samleti na sitnij ploči dva puta. To iso učiniti sa svinjskim mesom samo odvojeno. Zatim spojiti ove dve vrste mesa i posoliti , pobiberiti , dodati razmućena jaja i propasirati masu. Dodati proceđen marinat gomoljike i obe džigerice i ostaviti na stranu. Lisnato testo podeliti na dva dela. Jedan deo služi da se obloži dugački kalup sa svih strana, staviti pola pripremljene mase, poređati preko nje marinirano zečije meso i prekriti preostalom masom. Staviti odzgo drugi deo testa i pritisnuti rubove testa prstima.Probušiti testo u sredinu i postaviti kamin točir od alumnijske folije kako bi para izlazila. Oako pripremljenu paštetu staviti u dobro zagrejaniu pećnicu na 275.- stepeni i peći sat ipo vremena. Služiti kao hladno i toplo predjelo.kad se služi kao hladno predjelo kroz kamin sse sipa tempirani aspik nakon što se stegne treba seći tankim nožem i servirati na podlozi francuske salate, ali može i samostalno sečeni komadi.


.............Načini kuvanja jaja.......
----- rovita jaja: spustiti jaja u vruću vodu , kuvati ih tri minute i izvaditi . Paziti da jaja budu na slaboj temperaturi , inače će u vrućoj vodi popucati. Drugi način kuvanja rovitih jaja je da se jaja stave u hladnu vodu pa kad voda provri jajasu gotova. Rovita jaja se serviraju u čaši ili posebom držaču kokijera.
...... Polutvrda jaja : se kuvaju isto kao i rovita , ali pet ili šest minuta,. Tako da se mogu oljuštiti.
....... Tvrdo kuvana jaja : spustiti jaja u hladnu vodu , kad provri kuvati još osam minuta. Ako se kuvaju u vruću vodu ondase jaja kuvaju deset do dvanaest minuta. Kuvana jaja se lakše ljušte ako se stave nakon kuvanja u hladnu vodu vrlo kratko.
........ Jaja u majonezu .. Za .. 4.- osobe ..........
Sastojci : 4.- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 150.- gr.- majoneza, 60.- gr.- lista zelene salate, 200.-gr.- francuske salate , ½.- dcl. Belog vina.
Način pripremanja: na podlozi francuske salate poređati pšolovice sečenih jaja. Majonez blago razrediti svinom i preliti jaja. Ukrasiti listovima zelene salate.
........ Jaja s majonezom i pavlakom ..- za .- 4.- osobe ..........
Satojci.: 100.- gr.-majoneza, 1.- dcl-. Kisele pavlake, 10.- gr.- sitno sečenih kapara, 15.- gr.- nastruganog hrena, 5.- gr.-soli, 5.- gr.-šečera, ½.- limunova soka, 4.- kom.- tvrdo skuhanih jaja.
Način pripremanja: umutiti majonez s kiselom pavlakom . Dodati kapre, hren , i začiniti solju, šećerom i sokom od limuna. Kuvana jaja oljuštiti , iseći na kolutove , poređati na činiju i preliti sosom . Servirati na podlozi salate ili mešane salate kao što je francuska salata.
...... Punjena jaja s senfom .-za .- 4.- osobe ......
Sastojci : 4.- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 60.- gr.- maslaca, 100.- gr.- belog hleba, 1.- dcl.- mleka, 1.- kom.- žumance, 10.- gr.- senfa, 2.- gr.- soli,2.- gr.- bibera.
St.-84. Način pripremanja. : jaja oljuštiti , raseći uzduž i na pola. Povaditi žumanke i zgnječiti ih sa maslacem .dodati hleb natopljen u mleko pa isečen, žumance ,senf, soli i biber, i sve dobro izmešati.ovom masom npuniti polutke belanaca, ako može sa špricom i poređati na činiju. Ukrasiti sa rotkvicama, krastavcima maslinkama.zelenu salatu poređati po ovalu i majonezom preliti.
........ Punjena jaja s kajmakom .- za 4.- osobe ........
Sastojci : 8.- kom.- jaja tvrdo skuvanih, 120. Gr.- kajmaka, 20.- gr.- sečenog peršuna, 40.- gr.- maslaca, 2.- dcl.- kisele pavlake, 30.- gr.- prezli poprženih na maslacu.
Način pripremanja: tvrdo kuvana jaja raseći na pola i uzduž , povaditi žumanke i propasirati ih . Dodati kajmak , peršunov list, dobro izmešati. Dobivenim nadevom napuniti polutke belanaca. Rastopiti maslac u vatrostalnoj činiji i poređati jaja, jedno pored drugog. Preliti ih mrvicama i kiselom pavlakom. Kratko ih zapeći na 225.- stepeni u pećnici i služiti toplo i hladno.
......... Punjena jaja s kaprima .- za .- 4.- osobe .........
Sastojci : 4.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 100.- gr.—majoneza, 3.-gr.- soli, 10.- gr.- kapara sitno sečenih , 60.- gr.- kiselih krastavaca sitno sečenih , 100.- gr.-mladog luka sečenog , 10.- gr.- sečenog peršuna.
Način pripremanja: oljuštena jaja iseći uzduž i na pola, izvaditi žumanjke i propasirati . Doadti majonez , soli, kapre, krastavce, crni luk, peršun, sve to dobro izmešati . Ovim nadevom napuniti polutke belanaca.
......... Punjena jaja s šunkom .- za 4.- osobe ..........
Sastojci : 4.- kom.- skuvanih jaja tvrdo, 100.- gr.- kuvane šunke, 20.- gr.- sitno seckanog preršuna, 10.- gr.- svežeg lista estragona, 60.- gr.- sitno sečenih kiselih krastavaca, 20.- gr.- belog luka sitno seckanog, 120.- gr.- majoneza, 5.- gr.- soli, 2.- gr.- bibera, 60.- gr.- lista zelene salate.
Način pripremanja: jaja oljuštiti iseći uzduž i na pola, povaditi žumanjke i propasirati .jedan deo šunke preseči na male tanke kvadrate, ostatak samleti . Dodati pasirane žumnjke i sve ostale sastojke osim zelene salate i dobro izmešati. Ovim nadevom napuniti polutke belanaca, . Poređati ih na listove zelene salte , i ukrasiti ih kvadratima šunke. Do služenja držati u frižideru.
....... Punjene jaja s guščijom džigericom .- za .- 4.- osobe .........
Sastohci : 4.,- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 70.- gr.- maslaca, 70.- gr.-guščijih džigerica, 3.- gr.- soli, ½.- dcl.- belog vina, 40.- gr.- maslinki za ukras.
Način pripremanja : rseći jaja uzduž i napola, povaditi žumanjke, i izgnječiti ih . Dodati umućeni maslac, pasiranu džigericu i posoliti. Ako je masa gusta umešati malo vina. Ispuniti ovim polutke belanaca. Poređati ih na činiju i ukr5asiti sa maslinkama.
......... Jaja ’’ kasino ’’ ,.- za .- 4.- osobe ............
Sastojci : 8.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 10.- gr.- slanih sardelica, 200.- gr.- maslaca, 10.- gr.- senfa, 2.- gr.- bibera, 1.- dcl.- pavlake, 60.- gr.- gorgonzole, 100.- gr.- aspika, 250.- gr.- francuske salate, 60.- gr.- rotkvice, 60.- gr.- maslinki, 25.- gr.- peršuna.
Način pripremanja : tvrdo kuvati jaja, oljuštiti i raseći uzduž i napola izvaditi žumanjke. Dodati sardelice te pasirati zajedno. Umutiti penasto maslac , dodati senf , biber, pavlaku , propasirani sir, i žumanjke. Dobro spojiti i umutiti u masu. Ovom masom ispuniti belance sa špricom i poprskati sa aspikom. Pre služenja poređati jaja na podlogu
Francuske salate dekorisati sa rotkvicama , maslinkama i peršunom.

. Punjena jaja na banatski način za .- 4.- osobe ...........
Sastojci : 8.- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 80.- gr.- domaće šunke, 100.- gr.- kuvane piletine isečene na rezance, 60.- gr.- sečenog celera, 120.- gr.- majoneza, 2.- gr.—soli, 2.- gr.- bibera, 10.- gr.- senfa, 10.- gr.- aleve paprike.
Način pripremanja : oljuštiti jaja, raseći ih uzduž i napola, izvaditi žumance i npropasirati ih . U posebnu posudu staviti sečenu šunku, pasirane žumance , piletinu, kao i celer, majonez , soli, biber, senf, alevu papariku i sve to dobro izmešati . Ovom masom napuniti polutke belanaca. Poređati na podlogu zelene salate i služiti odmah .
......... Jaja s kavijarom .... Za .- 4.- osobe.........
Sastojci : 4.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 1.- dcl.- aspika, 50.- gr.- kavijara, 60.- gr.- penasto umućenog maslaca, 80.- gr.- dimljenog lososa, 1.- kom.- limunaisečenog na kolutove, 1.- kom.- vezica peršuna.
Način pripremanja.: pripremljeni aspik sipati u kalup dase stegne. Jaja oljuštiti i preseći uzduž i napola. Na svaku polutku staviti pomalo kavijara, oko kavijara sa špricom ispuniti maslac. Tako da čini krug . Režnjeve lososa uviti u rolnice . Stegnuti aspik iseći na kocke i staviti na činiju. Odozgo poređati rolnice lososa i pripremljena jaja s kavijarom i ukrasiti sa limunom i peršunom.
.......... Pečurke od jaja ... Za .- 4.- osobe .........
Sastojci : 4.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 60.- gr.- maslaca, 40.- gr.- sdardel pasta, 4.- kom.- manja paradajzaisečena na pola.
Način pripremanja: oljuštiti jaja pa na svako odrezati vrh i donji deo jajjeta kao buh mogla da se postave na pliticu uspravno. Zatim izvaditti žumanca , izgnječiti ih . Dodati sardel pastu i maslac pa dobro izmešati.
Ovom masom napuniti jaja , na svako jaje staviti polovinu paradajza. Po jima staviti tačkice od maslaca ili majoneza. Tako da liče na pečurke. Ovako pripremljena jaja staviti na podlogu zelene salate ili na francusku salatu.

<< 05/2006 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
167418

Powered by Blogger.ba