beats by dre cheap

Ostala hladna predjela

Ostala hladna predjela .......... Punjena jaja s dimlenim lososom i kavijarom.-za .- 4.- osobe-------- Sastojci : 6.- kom.- jaja, 20.- gr.- pire paradajza, 20.- gr.- maslaca, 2.- gr.- belog luka u prahu , 2.- gr.- crnog luka u prahu , 50.- gr.-majoneza, 50.- gr.- zelenih i crvenih svežih paprika seckanih, 20.- gr.- seckanog peršuna, 250.- gr.- dimljenog lososa, 40.- gr.- kavijara. Način pripremanja . : kuvana jaja oljušti , preseći na pola izvaditi žumanca. Polovinu izmešati sa paradajz pireommekanim maslacem , i malo crnog i belog luka u prahu. Drugu polovinu izmešati sa majonezom i začiniti sečenim paprikama i sečenim prešunovim listom. Kremom od žumanceta napuniti polovice belanceta i staviti ovako ukrašena na St.- 80. Servirani tanjir .uz to servirati režnjeve lososa i kavijar, kao i luk.ukrasiti maslacem i služiti uz tost. ......... Hladno teleće pečenje s punjenim paradajzom .- za .- 4.- osobe........ Sastojci : 800.- gr.- telećeg rolovanog mesa, 1.- kom.- limunov sok, 3.-gr.- sol, 2.- gr.- bibera, 2.- beli luk u prahu, 1.- gr.- majčine dušice 25.- gr.- margarina , 400.- gr.-svežeg paradajza, 320.- gr.- konzerviranih špargli ali samo vrškova špargli. Način pripremanja : teleće meso preliti sokom od pola limuna, posoliti pobiberiti . Posuti crnim i belim lukom u prahu i dobro utrljati majčinu dušicu ,. Staviti u plastičnu vrećicu da se začini spoje sa telećim mesom. U pleh stviti rolovano meso i preliti sa ugrijanim margarinom, pa staviti u pećnicuda se peče. Peći meso na temperaturi od 200.- stepeni oko sat ipo. Saparadajza seći deo kod peteljki , tako dase dobije pokolopac. Izvaditi semenke i ostalu sadržinu,.paradajz posoliti pobiberitti. Hladno pečenje iseći na tanke režnjeve., i po potrebi ukrasiti . Oceđene vrške špargli staviti u paradajz i poškropiti limunom. Paradajz poslužiti pored pečenja. ............ Ćureće grudi sa kaliforniskom salatom .- -. Za .- 4.- osobe--------- Sastojci : 1.- kg.- ćurećih grudi, 8.- gr.- soli, 2.- gr.- bibera, 2.- gr.- žalfije, 40.- gr.- maslaca, ½.- dcl.- ulja, 300.- gr.- kuvanog karfiola, 200.- gr.- boranje kuvane, 300.- gr.- narandže, 220.-gr.- ananasa, 60.- gr.- listova zelene salate, 100.- gr.- majoneza, 60.- gr.- trešanja. Način pripremanja: meso posoliti , pobiberiti , i istrljati žalfijom. Zapeći na maslacu i ulju da porumeni . Peći na 200.- stepeni u pećnici oko sat vremena. Kuvani karfiol staviti u činiju , dodati kuvanu boraniju i kriške naranđe i anansa. Preliti majonezom hladno ćureće pečenje. Iseći popreko i ređeti na oval-. Ukrasiti trešnjama uz to služiti kalifornisku salatu , tost i maslac. ------------- Hladni srneći but sa valdorf salatom .- za .- osobe----------- Sastojci . : 1.- kg . Srnećeg buta bez kosti, 8.- gr.- soli, 3.- gr.- bibera, 4.- kom.- zrna kleke, ½.- dcl.-ulja, ½.-kom - limunovog soka. 100.- gr.- jabuka, ½.- dcl .-slatke pavlake, 100.- gr.- mandarina, 50.- gr.- orah jezgro , 70.- gr.- trešanja., 100.- gr.-celera koren . Način pripremanja: meso posoliti , pobiberiti i utrljati gnječene kleke. U pleh staviti meso preliti vrelim uljem i zapaći. Tako da dobija braon boju. Staviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 200.- stepeni oko sat vremena. Izvadidti da se ohladi i iseći na tanke kolutove. Waldorf salata: Očišćeni celer iseći na tanke šnite, pa na vrlo tanke štapiće,. Jabuke oljuštiti i iseći na tanke šnite potom na štapiće. Sve to preliti limunovim sokom i posoliti i pobibrriti. Ulupanu pavlaku pomešati sa ostalim sastojcima . Ukrasiti kolutićima mandarina i polovicama orah jezgra i tršnjama. Servirati na pliticu salatu a oko nje složiti narezano meso divljači. Uz ovo hladno jelo se služi sos oxford ili kamberlend. ---------- Hladno goveđe pečenje za .- 4.- osobe.------------ Sastojci : 800.- gr.- goveđi ramstek špikovani, 8.- gr.- soli, 2.- gr.- bibera, 1.- dcl.- ulja, ½.- dcl.-konjaka, 2.- dcl.- belog vina, 2.- dcl.- vode, 150.- gr.- crnog luka, 100.- gr.- šargarepe 5.- gr.- šećera, 40.- gr.- želatina. Način pripremanja: meso posoliti i pobiberiti .ulje zagrijati u posudu za kuvanje . Dodati meso , zapeći na jačij temperaturi da meso porumeni . Dodati konjak koji se zapali u kutlači , sipati vodu i vino , dalje dinstati. Dodati crni luki šargarepu i dinstati još oko pola sata. Kad je meso mekano i povrće treba ostaviti da se ohladi . U dva dcl.- vode dodati soli i šećer prokuvati i ohladiti , dodati vodi želatin.kd se želatin otopi dodati u sok sa pečenjem i povrćem . Dalje pečenje iseći na lepe režnjeve St.- 81. I servirati na tanjir . Preliti sa sokom od pečenja i ostaviti da se stegne ipovrće sipati u tanjire . Poslužuje se kao hladno predjelo ili kaoi glavno jelo. --------------- Jastog na norveški način.—za .- 4.- osobe -------------- Sastojci : 2.- kom.- repa od jastoga, 10.- gr.- soli, 2.-gr.-bibera, 1.- dcl.- sirćeta, 100.- gr.- crnog luka, 1.- kom.- lovorovog lista, 400.-gr.- mešanog smrznutog povrća 2.- kom.-žuimanaca, 10.- gr.- senfa, 2.- dcl.- ulja,1.- dcl.- slatke pavlake, 4.- kom.- kuvana jaja, 60.- gr.- zelene salate. Način pripremanja : u dva litra vode dodati soli , sirćeta, bibera i lovorovog listai crni luk. Sve to kuvati oko petnaest minuta. Staviti repove jastoga svežag ili odmrznutog das e kuvaju još oko deset minuta,.repove jastoga odmah izvaditi da s eohlade i tek onda raseći repove uzduž i na polovinu . U istu vodu gde su kuvani repovi jastoga kuvati povrće dok postane mekano , pa ga procediti . Ohlađeno povrće povezati majonezom . Majonez od dva žumanca i predviđenog ulja Kao i senfa uz stalno mešanje i dolivanje ulja kap po kap napraviti majonez .Pola količine majoneza je za vezivanje povrća koje treba i začiniti . Drugu polovinu dodati u ulupanu pavlaku i to začiniti .Tvrdo kuvana jaja prepoloviti a žumanca protisnuti kroz sitno cedilo, umešati kašiku majoneza . Ovu masu začiniti i puniti polovine jaja. Servirati prepolovljene repove jastoga nas podlogu salate od povrća. Ukrasiti listovima salate a na listove poređati punjena jaja. Drugu polovinu majoneza služiti posebno . --------------- Sir s trešnjama u konjaku .- z a .- 4.- osobe.------------- Sastojci ;: 400.- gr.- slatkog kravljeg sira, 200.- gr.- trešanja iz kompota, ½.- dcl.- konjaka,5.- gr.- soli, 2.- dcl.- slatke pavlake . Način pripremanja: propasirati sir kroz sitno cedilo ili sito . Staviti sir da se prohladi . U posudu spojiti trešnje sa sokom . I dodati konjak , i ohladitiu frižideru. Pasirani sir pomešati sa ulupanom pavlakom koja je posoljena . Na servirani pladanj ilitanjir formirati sir u obliku kocke . Dekorisati sa trešnjama iz konjaka. Služi se kao predjelo . ------------- Kruške sa sirom ’’ Santa marija ’’ – za 4.- osobe------------- Sastojci . : 600.- gr.- krušaka ’’ santa marija’’ . 200.- gr.- sira gorgonzole 100.- gr.- penasto ulupanog maslaca, 100.- gr.-zelene salate, 1.- dcl.- kisele pavlake, 5.- gr.- mlevene crvene paprike. Način pripremanja : kruške oljuštiti prepoloviti na dva dela . Izvaditi sadržinu iz bsredine . Sir dobro izmešati dodati maslac pa dobivenom masom napuniti polovice krušaka. Na činiju postavit listove zelene salate , pa na njih punjene kruške. Kruške preliti sa pavlakom , posuti paprikom i nodmah sližiti . ------------- Pržene sardele u savoru- za .- 4.- osobe ------------ Sastojci : 1.- kg.- svežih sardela, 200.- gr.- brašna, 3.- dcl.- ulja, 250.- gr.- sečenog crnog luka, 50.- gr.- sečenog belog luka, 100.- gr.- naribane šargarepe, 1.- dcl.-vinskog sirćeta, ½.- dcl.- vode,20.- gr.- sečenog peršina, 1.- kom.- feferona, 2.-gr.- majčine dušice, 1.- kom.- lovorovog lista, 12.- gr.. Soli. Način pripremanja: očistiti sardele, uvaljati ih u brašno , popržiti na vrelom ulju .izvaditi ih i staviti na dublju činiju. Na preostalom ulju u posudi propržiti crniluk, beli luk, šargarepu , usuti sirće i vodu , dodati perčšun feferone, majčinu dušicu , i lovorov list. Posoliti i kuvati na jačoj vatri oko deset minuta. Ovim savorom preliti prženu ribu i ostaviti da stoji na hladnom mestu tj. U frižideru do služenja. Služi se kao hladno predjelo i kao samostalno hladno jelo. St.-82. ......... Škampi i švoja s majonezom --- za .- 4. Osobe Sastojci ž.: 150.- gr.- maslaca, 1.- kom. Limunovog soka, 100.- gr.- sečenog peršunovog lista, 20.- gr.- šećera, 10.- gr.- soli, 2.- gr.- .- zrna bibera, 2.- kom.- lovoriovog lista, 1.- kg.- filirani list ( morska riba ) , 200.- gr.- očišćeni škampi od ljuske, 4.- kom.- jaja tvrdo kuvanih i oljuštenih, 120.- gr.- majaoneza, 40.- gr.- sardela iz konzerve, 10.- gr.- kapri, 100.- gr.- zelene salate, 100.- gr.- kiseli krastavci sečenin na kolutove, 100.- gr.- cvekle iz konzerve, 40.- gr.- crnih maslinki, 20.- gr.- list celera, 1..- dcl.- belog vina. Način pripremanja : u šerpu staviti maslac dase otopi . Dodati sok od limuna, pola peršuna, vino , šećer, soli, biber, i lovorov list. Kad ovo provri, dodati filete od lista poklopiti i kuvati oko osam minuta. Skinuti sa vatre itako sa posudom ostaviti dase ohladi,. U staklenu posudu , dodati ostatak limunovog soka, i sečenog peršuna, kuvane škampe, posoliti , izmešati i ostaviti do dalje na hladnom mestu u frižideru . Jaja prepoloviti pa na svaku polovinu staviti majonez komadić sardele i kapre. Na pliticu servirati listove zelene salate. Na svaki list staviti po jednu trećinu fileta morske ribe lista tj.- svoje koja se kuvala i ohladila. U sredinu staviti škampe pa cveklu i krastavce poređati , maslinke i ukrasiti celerovim listomi simetrično poređati pripremljena jaja. ......... Sirov sveži celer s majonezom .... Za .4.- osobe ......... Sastojci : 600.- gr.- korena celera, 5.- gr.- soli, 300.- gr.- majoneza. Način pripremanja : očišćen i oljušćen celer, naribati na sitnu ribež, preliti posoljenom vodom i ostaviti da odstoji pet minuta. Zatim ga dobro ocediti i pomešati sa majonezom,. Servirati u staklenu činiju, i prekriti preostalim majonezom. Služiti u sastav neke od zakuski. ......... Loptice od sira kamambera .... Za . 4 .-osobe ......... Sastojci : 250.- gr.- sira kamambera, 2.- dcl.- belog vina, 100.- gr.- maslaca razmekšalog, 10.- gr.- samljevenih prženih badema, 200.- gr.- slanih sitnih krekera. Način pripremanja : očistiti sir od kore, staviti celo parče u staklenu činiju, preliti belim vinom, ostaviti da odstoji oko osam sati , na sobnoj temperaturi, okretati ga povremeno. Po isteku tog vremena , ocediti sir , vino prosuti a sir propasirati na ređem situ. Pomešati sa maslacem i držati u frižideru oko tri sata. Od ove stegnute mase napraviti male loptice, uvaljati ih u samleveni badem. Svaku lopticu postaviti na slani kreker uz blagi pritisak da se loptice prione za kreker. Služiti odmah. ........ Engleski keksi sa sirom ’’ česterom ’’ – za . 8.- osoba. Sastojci : masa za kekse : 250.- gr.-brašna , 120.- gr.- oljuštenih insamljevenih badema, 150.- gr.- maslaca, 70.- gr.- gr.- nastruganog kačkavalja, 70.- gr.- nastruganog čestera ili ementalera, 2.- kom.- žumanca razmućena, 5.- gr.- soli, 2.- gr.-aleve paprike. Nadev : 100.- gr.- maslaca, 40.- gr.- nastruganog parmezana, 40.- gr.- nastruganog čestera, 2.- gr.- soli , 2.- gr.- aleva paprika. Način pripemanja : prosejati brašno u sud za mešenje, dodati badem , maslac, obe vrste sira, žumanke, soli i alevu papriku, pa zamesiti testo. Izraditi testo na dasci, rastanjiti oklagijom debljine pola santimetra. Četvrtastim kalipom , veličine 4 x 6 cm. Vaditi kekse i poređati ih u podmazan pleh . Staviti u pećnicu zagrijanu na 250.- stepeni . Peći dvadeset minuta, ili dok keksi porumene. Za to vreme napraviti nadev. Penasto umutiti maslac , dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati . Ovim nadevom namazati ohlađene kekse , i staviti dva i dva. Služiti kao mali pikantni zalogaj. .Zečija pašteta u lisnatom testu.....za .6.- osoba Sastojci : 1.- kom.- zec, 1.- dcl.- konjaka, 1.-dcl.-mdera, 10.- gr.- soli, 3.- gr.- bibera, 2.- gr.- majčine dušice, 1.- kom,. Lovorov list, 1.- kom.- zečije džigerice isečene na režnjeve, 300.- gr.- svinjske pečenice isečene na režnjeve, 2.- kom.- jajeta, 100.-gr.- gomoljika sečenih na kocke, 100.- gr.-guščije džigerice sečene na režnjeve, 500.- gr.- lisnatog testa. Način pripremanja : meso zeca odvojiti od kostiju . Meso od leđa i jedan deo mesa od butova, iseči na tanke režnjeve. Staviti u zemljani sud i preliti konjakom i maderom . Posoliti i pobiberiti , dodati majčinu dušicu , lovorov list, i ostaviti da odstoji u ovom marinatu dvanaest sati. Perostalo meso od zeca samleti na sitnij ploči dva puta. To iso učiniti sa svinjskim mesom samo odvojeno. Zatim spojiti ove dve vrste mesa i posoliti , pobiberiti , dodati razmućena jaja i propasirati masu. Dodati proceđen marinat gomoljike i obe džigerice i ostaviti na stranu. Lisnato testo podeliti na dva dela. Jedan deo služi da se obloži dugački kalup sa svih strana, staviti pola pripremljene mase, poređati preko nje marinirano zečije meso i prekriti preostalom masom. Staviti odzgo drugi deo testa i pritisnuti rubove testa prstima.Probušiti testo u sredinu i postaviti kamin točir od alumnijske folije kako bi para izlazila. Oako pripremljenu paštetu staviti u dobro zagrejaniu pećnicu na 275.- stepeni i peći sat ipo vremena. Služiti kao hladno i toplo predjelo.kad se služi kao hladno predjelo kroz kamin sse sipa tempirani aspik nakon što se stegne treba seći tankim nožem i servirati na podlozi francuske salate, ali može i samostalno sečeni komadi. .............Načini kuvanja jaja....... ----- rovita jaja: spustiti jaja u vruću vodu , kuvati ih tri minute i izvaditi . Paziti da jaja budu na slaboj temperaturi , inače će u vrućoj vodi popucati. Drugi način kuvanja rovitih jaja je da se jaja stave u hladnu vodu pa kad voda provri jajasu gotova. Rovita jaja se serviraju u čaši ili posebom držaču kokijera. ...... Polutvrda jaja : se kuvaju isto kao i rovita , ali pet ili šest minuta,. Tako da se mogu oljuštiti. ....... Tvrdo kuvana jaja : spustiti jaja u hladnu vodu , kad provri kuvati još osam minuta. Ako se kuvaju u vruću vodu ondase jaja kuvaju deset do dvanaest minuta. Kuvana jaja se lakše ljušte ako se stave nakon kuvanja u hladnu vodu vrlo kratko. ........ Jaja u majonezu .. Za .. 4.- osobe .......... Sastojci : 4.- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 150.- gr.- majoneza, 60.- gr.- lista zelene salate, 200.-gr.- francuske salate , ½.- dcl. Belog vina. Način pripremanja: na podlozi francuske salate poređati pšolovice sečenih jaja. Majonez blago razrediti svinom i preliti jaja. Ukrasiti listovima zelene salate. ........ Jaja s majonezom i pavlakom ..- za .- 4.- osobe .......... Satojci.: 100.- gr.-majoneza, 1.- dcl-. Kisele pavlake, 10.- gr.- sitno sečenih kapara, 15.- gr.- nastruganog hrena, 5.- gr.-soli, 5.- gr.-šečera, ½.- limunova soka, 4.- kom.- tvrdo skuhanih jaja. Način pripremanja: umutiti majonez s kiselom pavlakom . Dodati kapre, hren , i začiniti solju, šećerom i sokom od limuna. Kuvana jaja oljuštiti , iseći na kolutove , poređati na činiju i preliti sosom . Servirati na podlozi salate ili mešane salate kao što je francuska salata. ...... Punjena jaja s senfom .-za .- 4.- osobe ...... Sastojci : 4.- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 60.- gr.- maslaca, 100.- gr.- belog hleba, 1.- dcl.- mleka, 1.- kom.- žumance, 10.- gr.- senfa, 2.- gr.- soli,2.- gr.- bibera. St.-84. Način pripremanja. : jaja oljuštiti , raseći uzduž i na pola. Povaditi žumanke i zgnječiti ih sa maslacem .dodati hleb natopljen u mleko pa isečen, žumance ,senf, soli i biber, i sve dobro izmešati.ovom masom npuniti polutke belanaca, ako može sa špricom i poređati na činiju. Ukrasiti sa rotkvicama, krastavcima maslinkama.zelenu salatu poređati po ovalu i majonezom preliti. ........ Punjena jaja s kajmakom .- za 4.- osobe ........ Sastojci : 8.- kom.- jaja tvrdo skuvanih, 120. Gr.- kajmaka, 20.- gr.- sečenog peršuna, 40.- gr.- maslaca, 2.- dcl.- kisele pavlake, 30.- gr.- prezli poprženih na maslacu. Način pripremanja: tvrdo kuvana jaja raseći na pola i uzduž , povaditi žumanke i propasirati ih . Dodati kajmak , peršunov list, dobro izmešati. Dobivenim nadevom napuniti polutke belanaca. Rastopiti maslac u vatrostalnoj činiji i poređati jaja, jedno pored drugog. Preliti ih mrvicama i kiselom pavlakom. Kratko ih zapeći na 225.- stepeni u pećnici i služiti toplo i hladno. ......... Punjena jaja s kaprima .- za .- 4.- osobe ......... Sastojci : 4.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 100.- gr.—majoneza, 3.-gr.- soli, 10.- gr.- kapara sitno sečenih , 60.- gr.- kiselih krastavaca sitno sečenih , 100.- gr.-mladog luka sečenog , 10.- gr.- sečenog peršuna. Način pripremanja: oljuštena jaja iseći uzduž i na pola, izvaditi žumanjke i propasirati . Doadti majonez , soli, kapre, krastavce, crni luk, peršun, sve to dobro izmešati . Ovim nadevom napuniti polutke belanaca. ......... Punjena jaja s šunkom .- za 4.- osobe .......... Sastojci : 4.- kom.- skuvanih jaja tvrdo, 100.- gr.- kuvane šunke, 20.- gr.- sitno seckanog preršuna, 10.- gr.- svežeg lista estragona, 60.- gr.- sitno sečenih kiselih krastavaca, 20.- gr.- belog luka sitno seckanog, 120.- gr.- majoneza, 5.- gr.- soli, 2.- gr.- bibera, 60.- gr.- lista zelene salate. Način pripremanja: jaja oljuštiti iseći uzduž i na pola, povaditi žumanjke i propasirati .jedan deo šunke preseči na male tanke kvadrate, ostatak samleti . Dodati pasirane žumnjke i sve ostale sastojke osim zelene salate i dobro izmešati. Ovim nadevom napuniti polutke belanaca, . Poređati ih na listove zelene salte , i ukrasiti ih kvadratima šunke. Do služenja držati u frižideru. ....... Punjene jaja s guščijom džigericom .- za .- 4.- osobe ......... Sastohci : 4.,- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 70.- gr.- maslaca, 70.- gr.-guščijih džigerica, 3.- gr.- soli, ½.- dcl.- belog vina, 40.- gr.- maslinki za ukras. Način pripremanja : rseći jaja uzduž i napola, povaditi žumanjke, i izgnječiti ih . Dodati umućeni maslac, pasiranu džigericu i posoliti. Ako je masa gusta umešati malo vina. Ispuniti ovim polutke belanaca. Poređati ih na činiju i ukr5asiti sa maslinkama. ......... Jaja ’’ kasino ’’ ,.- za .- 4.- osobe ............ Sastojci : 8.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 10.- gr.- slanih sardelica, 200.- gr.- maslaca, 10.- gr.- senfa, 2.- gr.- bibera, 1.- dcl.- pavlake, 60.- gr.- gorgonzole, 100.- gr.- aspika, 250.- gr.- francuske salate, 60.- gr.- rotkvice, 60.- gr.- maslinki, 25.- gr.- peršuna. Način pripremanja : tvrdo kuvati jaja, oljuštiti i raseći uzduž i napola izvaditi žumanjke. Dodati sardelice te pasirati zajedno. Umutiti penasto maslac , dodati senf , biber, pavlaku , propasirani sir, i žumanjke. Dobro spojiti i umutiti u masu. Ovom masom ispuniti belance sa špricom i poprskati sa aspikom. Pre služenja poređati jaja na podlogu Francuske salate dekorisati sa rotkvicama , maslinkama i peršunom. . Punjena jaja na banatski način za .- 4.- osobe ........... Sastojci : 8.- kom.- tvrdo skuvanih jaja, 80.- gr.- domaće šunke, 100.- gr.- kuvane piletine isečene na rezance, 60.- gr.- sečenog celera, 120.- gr.- majoneza, 2.- gr.—soli, 2.- gr.- bibera, 10.- gr.- senfa, 10.- gr.- aleve paprike. Način pripremanja : oljuštiti jaja, raseći ih uzduž i napola, izvaditi žumance i npropasirati ih . U posebnu posudu staviti sečenu šunku, pasirane žumance , piletinu, kao i celer, majonez , soli, biber, senf, alevu papariku i sve to dobro izmešati . Ovom masom napuniti polutke belanaca. Poređati na podlogu zelene salate i služiti odmah . ......... Jaja s kavijarom .... Za .- 4.- osobe......... Sastojci : 4.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 1.- dcl.- aspika, 50.- gr.- kavijara, 60.- gr.- penasto umućenog maslaca, 80.- gr.- dimljenog lososa, 1.- kom.- limunaisečenog na kolutove, 1.- kom.- vezica peršuna. Način pripremanja.: pripremljeni aspik sipati u kalup dase stegne. Jaja oljuštiti i preseći uzduž i napola. Na svaku polutku staviti pomalo kavijara, oko kavijara sa špricom ispuniti maslac. Tako da čini krug . Režnjeve lososa uviti u rolnice . Stegnuti aspik iseći na kocke i staviti na činiju. Odozgo poređati rolnice lososa i pripremljena jaja s kavijarom i ukrasiti sa limunom i peršunom. .......... Pečurke od jaja ... Za .- 4.- osobe ......... Sastojci : 4.- kom.- tvrdo kuvanih jaja, 60.- gr.- maslaca, 40.- gr.- sdardel pasta, 4.- kom.- manja paradajzaisečena na pola. Način pripremanja: oljuštiti jaja pa na svako odrezati vrh i donji deo jajjeta kao buh mogla da se postave na pliticu uspravno. Zatim izvaditti žumanca , izgnječiti ih . Dodati sardel pastu i maslac pa dobro izmešati. Ovom masom napuniti jaja , na svako jaje staviti polovinu paradajza. Po jima staviti tačkice od maslaca ili majoneza. Tako da liče na pečurke. Ovako pripremljena jaja staviti na podlogu zelene salate ili na francusku salatu.

umetnost kuvanja
http://ugursuz.blogger.ba
31/05/2006 19:10